img

Ontharing (MEDCOS)

Ongewenste haargroei

Pijnloos en veilig ontharen
Maak nu een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen van o.a. benen, oksels, gezicht en bikinilijn. Met de Medcos IPL behoren scheren, harsen, epileren en ontharings-crèmes definitief tot het verleden. Met de Medcos IPL methode wordt in de haarfollikel de licht-energie omgezet in warmte-enegie, waardoor de haarwortel definitief, pijnloos en veilig wordt vernietigd. Op elk deel van het lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden.

De behandeling:
De Medcos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste gebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt na enkele uren. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren wij ieder jaar 1 onderhoudsbehandeling.

Couperose
Verwijderen van storende verwijde bloedvaatjes.
Met de Medcos IPL kunnen veel vormen van couperose behandeld worden. De storende verwijde bloedvaatjes worden verwijderd door het gepulseerde licht dat overgebracht wordt op de behandelen locatie. Met de Medcos IPL methode kan couperose effectief behandeld worden. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waarna de couperose zal verdwijnen.

De behandeling:
De storende verwijde bloedvaatjes kunnen met een kuur van enkele behandelingen worden verwijderd/vervaagd door het gepulseerde licht dat wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Het zichtbaar hoog energetisch licht wordt op de te behandelen locatie gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes. Daar wordt de licht-energie omgezet in warmte-energie en worden de rode bloedcellen door selectieve verhitting geraakt. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn. De duur van een behandeling varieert van 2 tot 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandeling ligt een periode van 2 tot 4 weken. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Acne
Behandeling van de bacterie P. Acnes.
Met de Medcos IPL kunnen vele vormen van acne zeer effectief en veilig behandeld worden. De huid zal tot rustkomen en de acne zal zienderogen verminderen. Met de technisch hoogwaardige Medcos IPL methode kunnen vele vormen van acne effectief behandeld worden. Het gepulseerde licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de bacterie P. Acnes vernietigd. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne.

De behandeling:
De behandelkop van de Mecos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits kan men een prikkeling waarnemen en na de behandeling zal de huid mogelijk wat rood zien. Dit verdwijnt na enkele uren. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en tussen opeenvolgende behandelingen ligt minimaal een periode van 2 weken. Afhankelijk van de ernst van de acne, wordt bij aanvang bepaald hoeveel behandelingen er nodig zijn en welke frequentie het meest optimaal resultaat geeft. Dit kan ook vaker dan 1 keer per twee weken zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de locatie en de ernst van de acne. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Huidverjonging
Verbeteren van de texuur van de huid.
Met de Medcos IPL kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan. De huidstructuur zal verbeteren en het gelaat toont gezonder, frisser en jonger. Het hoog energetisch gepulseerde licht, wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Hierdoor vervaagt het pigment, verdijnen uitgezette bloedvaatjes en worden de poriën in de huid fijner. Daarnaast wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt er nieuw collageen aangemaakt, waardoor de huid frisser, en jonger toont en de textuur van de huid verbeterd.
Spider Naevi.

Behandeling van "spinnetjes" op de benen.
Met de Medcos IPL kan Spider Naevi effect en veilig behandeld worden. Spider Naevi zijn storende verwijde bloedvaatjes, veelal voorkomend op de bovenbenen, beter bekend als "spinnetjes" of "spiders". Met de Medcos IPL methode kunnen deze storende verwijde bloedvaatjes, "spinnetjes", zeer effectief behandeld worden. De storende verwijde bloedvaatjes kunnen worden verwijderd/vervaagd door middel van gepulseerde licht dat overgebracht wordt op de te behandelen locatie.

De behandeling:
De Medcos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan met een prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt na enkele uren. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2 tot 4 weken en doorgaans is na enkele behandelingen al een duidelijke verbetering zichtbaar. De duur van een behandeling varieert van 10 tot 15 minuten. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigd resultaat.