img

Wat is Collageen?

Collageen is een lichaamseigen lijmvormende eiwitstof dat als hoofdbestanddeel dient van collageen bindweefselvezels in de huid.
Samen met de elastine bindweefselvezels bepalen zij de soepelheid, elasticiteit en de stevigheid van de huid. Collageenvezels zorgen voor de sterkte van de huid.
Elastinevezels zorgen voor de soepelheid en elasticiteit van de huid en houden het collageen als het ware bij elkaar zodat het weer terugveert nadat het belast is geweest.
Deze twee bindweefsels vormen samen een netwerk in de lederhuid (dermis) dat zeer sterk is. Naarmate we ouder worden loopt de hoeveelheid collageen terug (na het twintigste levensjaar). Daardoor valt de steun van binnenuit weg en kunnen rimpels en lijntjes ontstaan.

Collageen lichttherapie

De zachte rode lichtgolven van de collageenbank concentreren zich met name in het spectrum op 633 nanometer lichtbuisjes en bevorderen op celniveau de aanmaak van collageen en elastinevezels die nodig zijn om de structuur van de huid te behouden en te verbeteren. Het stimuleren van dit proces maakt de huid zichtbaar strakker en stralender. Bovendien wordt door dit proces de zuurstofopname vergroot, het ontgiften geactiveerd en neemt het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden toe, waardoor ook de regeneratie van de huid sneller zal verlopen.

100% veilig

Collageen lichttherapie maakt geen gebruik van UV straling of Lasers. De behandelingen zijn heerlijk ontspannend en 100% veilig voor de huid.

De voordelen van Collageen lichttherapie

 • Zichtbaar anti verouderingseffect
 • Reductie van rimpels en lijntjes met name rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decolleté
 • Verbetert elasticiteit, stevigheid en soepelheid
 • Verhoogt huidcel regeneratie en activeert de vorming van collageen en elastinevezels in de huid
 • Vermindert acne, pigmentvlekken en ouderdomsvlekjes, en bevordert het genezingsproces van de huid
 • Voorkomt en vermindert cellulitis
 • Verbetert het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden
 • Verbetert de opname van zuurstof
 • Activeert de vorming van collageen en elastinevezels
 • Activeert de stofwisseling van de huid
 • Heeft een positief effect op diverse vormen van eczeem en bij huidaandoeningen zoals psoriasis
 • Maakt de huid jong, stralend en strak
 • Is voor iedere huidtype geschikt, de minimale leeftijd is 13 jaar
 • Geen bijwerkingen
 • Pijnvrije en aangename behandeling

De effecten en duur van een collageenkuur

Met slechts drie sessies van 15 of 20 minuten per week ziet uw huid er na 10 weken jonger en stralender uit, en dat zonder botox of laser behandelingen. De eerste 3 sessies 15 minuten en daarna 20 minuten per sessie.

Zodra een collageenkuur of strippen- kaart is afgerond blijft het behaalde resultaat, afhankelijk van de conditie van de huid, ongeveer 30 tot 90 dagen zichtbaar. Voor een blijvend resultaat wordt een wekelijkse collageen behandeling van 20 minuten aanbevolen.

Collageenbehandelingen combineren met zonnebank

Voor het beste resultaat adviseren wij u om tijdens de eerste 20 behandelingen geen gebruik te maken van de zonnebank, daarna mag u één keer in de week gebruik maken van de zonnebank.
Collageen opbouwproces in de huid.

Vitaliseren: bij ca. 10 behandeling 3-4 weken. De stofwisseling wordt geactiveerd en de huid wordt ontgift.
Regenereren: bij ca. 20 behandelingen 5-7 weken. Onzuiverheden van de huid verdwijnen. De huid ziet er frisser en gezonder uit en het vochtgehalte in de huid neemt toe.
Verstevigen: bij ca. 30 behandelingen. De huid krijgt meer elasticiteit door de versteviging van de collageenstructuur, lijntjes en rimpels worden opgevuld.

Stralend en jonger

Door de stimulatie van de huid middel lichttherapie ziet de huid er op een natuurlijke manier stralender en jonger uit. Donkere kringen rond de ogen verdwijnen, poriën krimpen, de huid wordt zachter en strakker. Bovendien hersteld de huid vele malen sneller en worden wondjes en oneffenheden eerder gerepareerd.